ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ29 ноември 2015

Първото орхидеено общество у нас бе основано във Варна

Създадено от gradinar
неделя 29 ноември 2015 - 14:14:50

orchids-macro.jpgПървото орхидеено общество в България бе учредено при огромен интерес в Арт-салона на Радио Варна. То се учредява по идея на Крум Сотиров - експерт по орхидеите, получил образование в Кралската Ботаническа градина Кю в Лондон и международен лектор. Той изнесе лекция за невероятния свят на орхидеите и отговори на десетки въпроси, с които го засипаха почитателите на красивите цветя.

„Изнасял съм много лекции в САЩ и Канада и познавам отблизо работата на орхидеените общества там. Радвам се, че в родния ми град Варна има такъв голям интерес и се отзоваха толкова хора, за да направим наша организация и тук", каза Крум Сотиров. За учредяването дойдоха ентусиасти от Балчик и Добрич. В плановете на обществото е да приобщи и почитатели от цялата страна.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 409553
Прочетено: 17365 пъти
Коментари чрез Facebook

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ23 ноември 2015

Как да си направим собствени ароматизатори

Създадено от gradinar
понеделник 23 ноември 2015 - 13:57:51

aromaoils.jpgПредлагаме ви 5 идеи, с помощта на които домът ви да заухае на лято. Цитруси, лавандула, букет свежи светя - зависи кой е любимият ви аромат. Вижте рецепти за летни аромати за дома.

Цитрусов ароматизатор
Трябват ви 2 лимона, 2 лайма, 1 портокал, 1ч.ч. сок от ананас и няколко капки екстракт от кокосово масло. След като нарежете плодовете на кръгчета, сложете ги в тенджера или дълбок тиган, залейте ги със сока и включете котлона на по-слаба степен. Изчакайте, докато течността изври - то това време домът ви вече ще ухае на цитруси. Може да използвате плодовете няколко пъти.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 409554
Прочетено: 14675 пъти
Коментари чрез Facebook
Отиди на страница  1 2 3 4 5

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen