ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ24 юли 2012

Болести, паразити и вредители по растенията и цветята

Създадено от gradinar
вторник 24 юли 2012 - 20:03:23

За да намалите до минумима риска гъбични инфекции, паразити и прочее, добре е да поддържате мястото, където гледате растенията си чисто. Паднали листа, особено в комбинация с разлята вода са идеалната среда за развиване на бактериални и гъбични инфекции.

Добре ще е и да следите растенията си. При най-малкото съмнение отделете “заподозрения” настрана от другите саксии и продължете с наблюденията. Ако растението залинява без видима причина, проверете корените за паразити или за гниене. Ако такова е налице, изчистете доколкото в възможно корените от пръстта и пресадете в нова.

Силно Ви препоръчвам препарата Bio Kill. Около 7 лв в по-добрите зоомагазини. Безвреден за Вас, домашните ви любимци и цветята. Унищожава всички насекоми и аз го използвам отдавна за да пролетните нашествия на мравки в къщата. Нещо, с което дори специализирани препарати не се справиха. Единственото, на което Bio Kill вреди, са водните животни и растения, затова отнасяйте се отговорно!

По-надолу са изредени най-честите причини растенията ни да боледуват.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 3099
Прочетено: 17448 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen