ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ29 ноември 2015

Първото орхидеено общество у нас бе основано във Варна

Създадено от gradinar
неделя 29 ноември 2015 - 14:14:50

orchids-macro.jpgПървото орхидеено общество в България бе учредено при огромен интерес в Арт-салона на Радио Варна. То се учредява по идея на Крум Сотиров - експерт по орхидеите, получил образование в Кралската Ботаническа градина Кю в Лондон и международен лектор. Той изнесе лекция за невероятния свят на орхидеите и отговори на десетки въпроси, с които го засипаха почитателите на красивите цветя.

„Изнасял съм много лекции в САЩ и Канада и познавам отблизо работата на орхидеените общества там. Радвам се, че в родния ми град Варна има такъв голям интерес и се отзоваха толкова хора, за да направим наша организация и тук", каза Крум Сотиров. За учредяването дойдоха ентусиасти от Балчик и Добрич. В плановете на обществото е да приобщи и почитатели от цялата страна.


Учредителната сбирка завърши с томбола, на която петима късметлии се сдобиха с интересни видове.

Колекционерите на орхидеи тепърва ще учат от специалисти как да накарат любимото си цвете да цъфне или да отгледат екзотичен вид. В природата съществуват 26 000 вида орхидеи и близо 500 000 хибриди, създадени от човека. Обществото е начин почитателите да разширят познанията си, да се научат на практически умения и да се сдобият с рядък вид, какъвто няма масово по магазините.

В календара на Първото орхидеено общество е включено и голямо годишно изложение, на което като лектори ще бъдат поканени ботанисти и познавачи на орхидеите и вносители на цветя. Обществото има своя страница във фейсбук Orchid Plants, а скоро ще има и свой сайт.Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 6233
Прочетено: 17524 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen