ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ18 юли 2015

Цветя които подобряват съня

Създадено от gradinar
събота 18 юли 2015 - 18:25:46

beautiful-flowers-home.jpgЕдната група упойва с аромата, другата действа като филтър - рециклира въздуха.

Пословицата, че утрото е по-мъдро от вечерта, има чисто физиологично обяснение. Работим по-добре, чувстваме се по-комфортно и вземаме по-умни решения, когато сме спали добре през нощта.

Независимо от това колко човек обича лятото, сегашната гореща вълна ни идва в повече. Освен че създава всевъзможни проблеми и неудобства през деня, жегата ни лишава от нощна почивка.

Идеалната температура за спане е 16-18 градуса - трудна цел в напечените от слънцето сгради, ако по една или друга причина не се използва климатик.

Когато ни е топло, заспиваме по-трудно, а дори и след това се будим често и почивката е непълноценна. Дължи се на биологичния код, по който сме програмирани. Когато се стъмни и телата ни започнат да се настройват за сън, температурата на тялото се понижава и остава по-ниска през различните етапи на съня. А когато се събудим, отново тръгва към горната граница на нормата, за да достигне най-високите си стойности към 16-18 часа.

Но ако вечер околната температура е по-висока от нормалната, както тези дни, организмът трябва да полага допълнителни и по-продължителни усилия да понижи вътрешните ни градуси.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 2874
Прочетено: 14622 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen