ГРАДИНСКИ И БАЛКОНСКИ ЦВЕТЯ01 юни 2014

Исмене - Ismene (Hymenocallis) Festalis

Създадено от gradinar
неделя 01 юни 2014 - 18:38:24Исмене - Ismene (Hymenocallis) FestalisИсменето произхожда от Южна Америка, Перу, Еквадор, Боливия и Африка. Това е многогодишно цвете от род луковични. Цветовете му са невероятно красиви и доставят радост на окото. Те са бели и са подобни на цветовете на нарциса и лилията. Това е причината и за другите му имена: перуански нарцис, летен нарцис, морски нарцис и паяковидна лилия. Цъфти в бял и жълт цвят в периода от месец май до месец септември. Подобно на красотата на цветовете, аромата му е невероятен. Исменето може да достигне до височина 50 см. Рязания цвят на Исмене издържа много във ваза.

Отглеждане:

Място:
Исмене обича слънчево и подветриво място. Не обича да бъде брулено от ветрове. Изберете му закътано слънчево място. Добре е да отглеждате цветето в саксии, понеже трудно призимува в нашите дворове. Така лесно ще мо зимата да го приберете в къщи.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 3187
Прочетено: 25769 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen