ГРАДИНСКИ И БАЛКОНСКИ ЦВЕТЯ08 юли 2012

Антигонон - Antigonon

Създадено от gradinar
неделя 08 юли 2012 - 15:46:27

antigonon.jpgЦъфтеж: юли-август
Семейство: Polygonaceae (лютичеви)
Родина: Средна Америка

Многогодишното растение с малки сърцевидни листа се увива около шпалири. През лятото се появяват малки пло-дчета, които са обвита от розовочервени или бели венчелистчета.

Бързорастяща лиана достигаща до 7-8 метра с обилен и продължителен цъфтеж. Нужна е опора. Преди засяване семената се киснат 8 часа във вода след което се сеят при температура около 25.градуса.


Място
През цялата година антигононът изисква много светло и слънчево място. Растението не обича сухия стаен въздух и преките слънчеви лъчи. Засенчването и непрякото оросяване помагат на цветето. Желателно е да се поддържа средна температура от 30°С.

Грижи
Увивното растение се полива съобразно температурата в помещението и се тори през 14 дни. Не допускайте да се събира застояла вода или пръстта в саксията да изсъхва. При нужда през пролетта растението се пресажда в малко по-голяма саксия с еднородна пръст.

Размножаване
За размножаване през пролетта отрежете от върха резници които се вкореняват под фолио при висока влажност на въздуха и топлина (22°С).

Съвет на градинаря
Растението понася подрязване. Като увивно растение то с много атрактивно.Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1944
Прочетено: 8760 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen