ГРАДИНСКИ И БАЛКОНСКИ ЦВЕТЯ14 юли 2012

Базела алба, индийски спанак - Basella alba

Създадено от gradinar
събота 14 юли 2012 - 16:00:11

basella_alba.jpgЦъфтеж: август
Семейство: Basella
Родина: Индия

Името е малко заблуждаващо, защото индийският спанак е чисто декоративно растение. Листата му не се ядат! Растението има червено-виолетови стъбла, завършващи с почти кръгли листа, чиято долна страна също е оцветена във виолетово. Увивният индийски спанак има нужда от опора, по която да пълзи. През август той се покрива с малки бели метлици.

Място
Декоративното растение предпочита светлите, защитени от пряка слънчева светлина места. През лятото саксията може да се постави на балкона или терасата. Внимавайте да няма течение както в стаята, така и навън.


basella_alba1.jpgГрижи
Поливайте редовно растението. Пръстта около корена трябва да бъде винаги влажна.Погрижете се и за редовно торене. За да остане почвата рохка, от време на време я разкопавайте,

Размножаване
Извършва се през март чрез засаждане. Във всеки случай семената се купуват само от добри магазини.

Съвет на градинаря
При добри грижи и добро място от цветните метлици се образуват черни плодчета. Можете да изсушите семената им и да ги използвате за посев.Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1851
Прочетено: 12136 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen