ГРАДИНСКИ И БАЛКОНСКИ ЦВЕТЯ08 юли 2012

Анредера - Anredera

Създадено от gradinar
неделя 08 юли 2012 - 15:35:58

anredera_cordifolia.jpgЦъфтеж: юни-август
Семейство: Basellcn
Родина: Южна Америка

Бързо развиващо се катерливо растение със сърцевидни листенца. През летните месеци се появяват ухаещи гроздовидни бели цветове.

Място
От пролетта до есента анредерата обича да е на много слънчево и топло място, за предпочитане на завет на балкона или на терасата. Растението се нуждае от изобилие от свеж въздух, нормална стайна температура през лятото, но затова пък през зимата да е по-хладно.


Грижи
През летните месеци цветето трябва да се поддържа равномерно влажно. При това не бива да се допуска събиране на застояла вода, както и изсъхване. От септември поливането може да се преустанови. Когато клубените изсъхнат, те се изваждат от почвата, почистват се и се оставят да презимуват на хладно и тъмно място върху сух торфен пласт. От април грудката отново може да бъде засята и отглеждана.

Размножаване
Размножаването става през пролетта със семена. За размножаването можете да използвате и странични грудки.

Съвет на градинаря
На колкото повече слънце е изложено цветето, толкова по-силен е ароматът му. В търговията с цветя се предлага само сортът A. Cordifolia.Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1834
Прочетено: 9935 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen