СТАЙНИ (САКСИЙНИ) ЦВЕТЯ14 юли 2012

Банан - Musa

Създадено от gradinar
събота 14 юли 2012 - 18:14:56

MusaOrna.jpg Musa_Basjoo_.jpg Musa_Basjoo_2002.JPG musa_velutina.jpg

Цъфтеж: юли-август
Семейство: Musaceae (бананови)
Родина: Африка, Австралия

Изключително красиво декоративно растение с големи зелени листа и висящи по интересен начин съцветия. Впрочем, можете да очаквате сладките му плодове, както и предхождащия ги цъфтеж само в случай, че отглеждате растението в зимна градина.

Това, което прави този банан уникален в сравнение с другите не е толкова устойчивостта на корените му на ниски температури, а в способността им да издържат 5-6 месеца в покой без да загинат. Изпробвал съм и два други вида банани, които също са доста зимоустойчиви. Но те нямаха тази способност да издържат половин година в покой. Тези видове не оцеляха дори и след като покрих корените им с над 30 см. мулч, което гарантира, че почвата около тях няма да замръзне. Причината за това е, че кореновата им система не може да издържи 5-6 месеца без надземна листна маса, която да я снабдява с хранителни вещества. В резултат на това корените им загиват.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 2284
Прочетено: 13509 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen