ГРАДИНСКИ И БАЛКОНСКИ ЦВЕТЯ08 юли 2012

Анигосантус, кенгурово цвете - Anigozanthos flavidos

Създадено от gradinar
неделя 08 юли 2012 - 14:42:03

anigozanthos_bush_dawn_050614.JPG Anigozanthos_flavidos.jpg anigozanthos_flavidus2.jpg

anigozanthos.jpgЦъфтеж: юни-юли

Семейство: Haemodoraceae
Родина: Австралия

Това екзотично растение има мъхести цветове, които наистина приличат на кенгурови лапи. Растението цъфти през ранното лято, като цветовете му са жълтозелени или розо-вочервени. Листата им са изключително грациозни и стройни.

Зимуване:
В зимните дни цветето обича да стои на хладно. Което съвсем не означава студено. Температури под 10 градуса не са добре дошли. През лятото пък предпочита свежия въздух, затова директно изнесете саксията на балкона или двора като спазите условията за избор на място.
Размножава се чрез семена или чрез връхни резници при температура на почвата около 20 С.

Място

Кенгуровото цвете има нужда от светло, защитено от пряка слънчева светлина място. Добре му се отразява изнасянето на балкона през лятото. През зимата стои на хладно, обикновено при температура около 10°С.


Грижи
Кенгуровото цвете се полива обилно с филтрирана вода през летните месеци. През зимата нуждата му от вода е много по-малко. Трябва само да внимавате почвата около корена да не изсъхне. По време на вегетацията подхранвайте растението на всеки 14 дни с течна тор. Ако е необходимо, през пролетта го пресадете в кисело-хумусна почвена смес. Много подходяща е почвената смеска за азалии.

Размножаване
Извършва се от семена или чрез връхни резници при температура на почвата около 20°С.

Съвет на градинаря
Ако растението бъде нападнато от паяковидни акари, причината за това най-често е в твърде високата стайна температура през зимата. Можете да измиете акарите, а след това да сложите растението на друго място.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1489
Прочетено: 9079 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen