СТАЙНИ (САКСИЙНИ) ЦВЕТЯ07 юли 2012

Авокадо - Persea americana

Създадено от gradinar
събота 07 юли 2012 - 19:52:11

avocado.jpg avocado1.JPG avocado2.jpg avocado_-_Persea_americana1.jpg avocado_-_Persea_americana2.jpg avocado_-_Persea_americana3.jpg avocado_-_Persea_americana4.jpg avocado_-_Persea_americana.JPG

persea_americana.jpgЦъфтеж: декоративно-листно

растение Семейство: Lauraceae (лаврови)
Родина: Сев. и Южна Америка

Авокадото рядко се предлага в магазините за цветя, но може да се развъди безплатно от всеки. Докато в своята родина с тропически климат дървото достига 20м височина, в стаята декоративно-листното растение израства на около един метър.

Отглеждане в домашни условия:
Като растение много рядко ще срещнете авокадото в някой цветарски магазин, поради тази причина повечето любители го отглеждат от костилка. Авокадото се чувства добре на светло, слънчево място, което е защитено от ветрове. Ако има достатъчно пространство и добра осветеност, може успешно да се отглежда като декоративно стайно растение, но без да цъфти – в домашни условия това е почти непостижимо. Авокадото расте бързо, добре е саксията, в която е засадено да е с по-голям размер, тъй като развива голяма кореновата система.


Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1123
Прочетено: 6823 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen