СТАЙНИ (САКСИЙНИ) ЦВЕТЯ07 юли 2012

Абелия - Abelia floribunda

Създадено от gradinar
събота 07 юли 2012 - 18:06:29

 


Абелия - Abelia floribunda

Цъфтеж: юли-август
Семейство: Caprifoliaceae
Родина: Мексико

Абелията произхожда от Южните части на Азия и по конкретно от субтропичните и райони. Може да срешнете Абелия и в големи части на Мексико и Северна Америка. Тя е прекрасен многогодишен храст с височина около 150-550 сантиметра. Можете да отглеждате Абелията като стайно растение или като балконско цвете. 

Препоръчваме абелията само за опитни и взискателни приятели на цветята. В този случай се касае за субтропично растение с висящи цветове (подобно на колумнеята).

Листата на Абелията са заострени към върха, продълговати и са разположени срещуположно едно от друго и кръгово. Окраската и цвета им са блестящи и тъмнозелени. 

Цветовете на Абелията са едри и много ароматни. Това много привлича пчели и пеперуди. Представляват 5 (пет) срастнали лисчета. Те са събрани невероятни съцветия. Цвета на цветовете на Абелията са бели. Има някой изключения при които цветовете може да са розови или жълти.

Абелията цъфти в периода от месец април до края на месец септемви и началото на октомври.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1596
Прочетено: 11601 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen