СТАЙНИ (САКСИЙНИ) ЦВЕТЯ14 юли 2012

Арахниодес, кожена папрат - Arachniodes

Създадено от gradinar
събота 14 юли 2012 - 10:16:43

arachniodes.jpgЦъфтеж: декоративно-листно растение
Семейство: Polypodiaceae (папратови)
Родина: Южна Африка

Непретенциозната папрат се разклонява бързо, а перата й достигат дължина 80см и се състоят от 2 до 3 разчленени листа. Пълзящият, доста дебел корен има червенокафяви люспи. Осигурете достатъчно място. При правилно отглеждане перата достигат над 70 см. дължина. Може да се отглежда в банята, хола / дневната. Нужно е оросяване. Не трябва да се допуска засушаване.


Място
Растението е лесно за отглеждане, ако се постави на сенчесто или полусенчесто място с температура около 15°С. Идеално е мястото на терасата или балкона, стига да е защитено от прякото слънчево греене.

Грижи
През топлия сезон папратта се полива умерено, но редовно, по възможност с неваровита вода. Почвата около корена трябва да бъде постоянно влажна. По време на зимния покой се полива по малко. Растението се развива особено добре, ако от време на време слагате в саксията по малко говежда тор. Не забравяйте да пръскате перата с филтрирана вода.

Размножаване
То е трудно и е по-добре да се извършва от професионални градинари.

Съвет на градинаря
Папратовите пера са силни и издръжливи и представляват чудесно допълнение към букети от свежи цветя.Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 1095
Прочетено: 5728 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen