ПАЛМИ14 юли 2012

Арека, кокосова палма - Dypsis lutescens, Areca

Създадено от gradinar
събота 14 юли 2012 - 11:42:16

Dypsis_lutescens.JPG Dypsis_lutescens1.jpg Dypsis_lutescens2.jpg Dypsis_lutescens3.JPG Dypsis_lutescens4.jpg

areca.jpgЦъфтеж: декоративно-листно растение

Семейство: Агесасеае (палмови)
Родина: островите на Малайзия

Мини-кокосовата палма, която можете да си купите от цветарските магазини, е много предпочитана заради декоративния кокосов орех, от който произхожда, но за съжаление отглеждането й не е проста работа. Младите растения все още нямат перести листа. Едва при по-възрастните растения, около двегодишните, може да се говори за палма в истинския смисъл на думата. Тя се развива като едностъб-лено или многостъблено растение с равна корона. Известни са 15 вида кокосови палми.

Ареката обича обилна но не и пряка светлина. Ако по листата започнат да се получават прогаряния, това е сигурен признак че трябва да преместите растенитето на по-слабо осветено място.
Има нужда от много поливане, не позволявайте почвата да пресъхва между поливанията. Ако не подсигурите на палмата си достатъчно вода тя повяхва и загива. Внимание: въпреки че обича много вода и ще я поливате често, внимавайте водата да не се задържа. За целта и осигурете добре отцеждащ се субстрат( торф:пясък=3:1 ) в противен случай корените загниват и растението загива.

Автор: Михаил Петров
Брой преглеждания: 3099
Прочетено: 11263 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2012 cvetq.eu. Всички права запазени.
Theme by Xen